Демонтаж на климатици Пловдив

Демонтаж на климатици Пловдив

Демонтаж на климатици Пловдив

Спасението в летните жеги си остава климатика. Освен, че охлажда въздуха и прави живота по-лесен, той също така и го пречиства. Това прави този прекрасен уред незаменим помощник през лятото и зимата.

За да е здрав един климатик, той трябва редовно да се поддържа.  Когато амортизира, трябва да се посъветвате със специалист дали е възможно неговото демонтиране.  Не е препоръчително да се заемате сами със задачата, тъй като може да се нараните или да повредите климатика.  Поради тази причина е добре да потърсите специалисти по климатици, които са от утвърдени във времето фирми, каквито сме и именно ние от PlovdivClima.com. Това може да излезе по-скъпо като услуга, но по-добре така, отколкото да си навлечете по-големи неприятности.

Сега ще ви представим и стъпките, по които преминава демонтажа на климатика.

  • Задължително е, преди да се премине към действие да се провери техническото състояние на климатика. Това става чрез замерване.
  • Събира се фреона от външното тяло на климатика
  • Следва демонтаж на външното, а след това и на вътрешното тяло на климатика
  • Демонтират се външните настройки на климатика
  • Демонтира се вътрешната планка на климатика

При осъществяването на този процес е важно да се спазват следните препоръки на работа:

  • Уверявате се, че климатикът е изключен от захранването
  • Внимателно разделяте външното от вътрешното тяло. При климатиците, които са със сплит свързване това става по-лесно.
  • Не пропускайте да източите фреона. Това е хладилният агент, който е опасен за здравето, ако не се използва по предназначение.
  • Ако е имало обилен валеж, то изчакайте няколко дни, тъй като насъбралата се вода ще изисква да почистете жилището си из основи.
  • Поставете някоя стара хавлиена кърпа на пода. Когато специалистите премахнат климатика, може да има вода в него, независимо дали е валяло или не. При отстраняването на устройството е нужно време, за да се разбере къде е проблема и как може да се разреши.  Понякога проблема може да има елементарно решение, като по-обстойно почистване на елементите му. Какъвто и да е проблема, проявете търпение и изчакайте специалистите да си свършат работата. Все пак те са в дома ви или офиса, за да ви помогнат, а не за да ви губят времето.

Надяваме се, че с тези съвети наистина ще се доверите на нашите експерти, които са работили това с години, както в монтажа на нови климатици, така и демонтажа на климатици Пловдив. Климатикът има специфичен сервиз, който се обслужва от лицензирани фирми. Не се подлъгвайте по случайни обяви или пък различни намаления. Не забравяйте, че с правилната поддръжка всеки един проблем може да бъде избегнат.

Tags

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Имаш въпрос свързан с клматиицте?

Свържи се с нас!