Евтин или скъп климатик?

Цена на климатик. Евтин или скъп?

Цена на климатик. Евтин или скъп?

Рано или късно всеки един човек, който се е изправил пред дилемата да си закупи климатик се пита какъв да бъде той – по-скъп и съответно по-качествен или пък да се задоволи с нещо бюджетно.  Разбира се и двата варианта имат своите недостатъци и плюсове. В следващите редове ще видите плюсовете и минусите на двата избора.

При всяко нещо, което решаваме да купим, се спираме на цената и обмисляме внимателно дали това си струва или не. Същото е и при избора на климатик. Цената тук е особено важна, тъй като климатикът не е нещо, което да купуваме всеки ден. В случая, когато имаме климатици, които са на по-ниска цена от обичайните, то тогава те се превръщат в наистина изкушаващо предложение, на което трудно може да се устои, особено когато имаме ограничен бюджет, но особено много искаме да се сдобием с този ценен електроуред, който ще подобри живота ни.

И все пак може би предимствата на евтините климатици леко привършват. Това е така, защото големите компании са се усетили, че хората не могат да си позволят техните продукти, ако решат да ги купят с пълната сума. Поради тази причина те започнаха да предлагат доста изходни лизингови предложения за своите клиенти. Малко или много хората се възползва от това, но все още се колебаят и може да се каже, че евтините климатици отново взимат превес в покупките, тъй като никой не иска да се обвърза със задължения, а лизинга е едно задължение.

От друга страна пък стои и идеята, а и виждането на повечето хора, че покупката на климатик е един вид инвестиция. Това е нещо, което ще подобри техния живот, ще направи микроклимата на семейството по-добър и определено след изплащането му, климатикът ще продължи да радва членовете на семейството.

Сигурно се питате в какво толкова инвестирате и как ще ви се върне тази инвестиция, след като закупите климатик?

На този въпрос можем да отговорим по няколко начина. Първо, ако сте решили да купите климатик на лизинг, то вие ще спестите от електричество. По-скъпите климатици имат доста повече системи за спестяване на електричество. Разбира се, тук идва и мисълта, че парите, които сте спестили от сметки, отиват за изплащането на климатика. Това е така,но ако се замислите, вие ще изплащате този климатик в рамките на около 2 – 3 години и след това ще си възвърнете паричната инвестиция със спестените пари от сметки за електроенергия.

Второто, мит е, че само скъпите климатици могат да сместят от сметките ви за отопление, електроенергия и така нататък. Всъщност това не е вярно. Дори и малките фирми знаят какво търсят техните клиенти и им го предлагат. Дори и най-евтините климатици имат вградена система за спестяване на електроенергия. Това се усеща и вижда, когато зададете дадена температура и тя се поддържа, дори при много ниски или високи температури във външната среда.

Ако искате да се сдобиете със сравнително евтин климатик, но да бъде и достатъчно надежден, то можете да обърнете внимание на китайските климатици. Все пак китайците са залели пазара със своите продукти и това се отнася за всяка една сфера. Това разбира се от своя страна налага да бъдете и по-внимателни.

Понякога ниските цени трябва да ви бъдат сигнална лампа, че нещо не е наред, защо най-вероятно са направени някакви компромиси с качеството и най-вероятно те ще ви изиграят лоша шега. Иначе цената не е лоша, даже би изглеждала изгодна, но все пак бъдете нащрек и за някоя и друга уловка.

Ако искате да сте сигурни в евтин и сигурен климатик, то тогава можете да се обърнете и към японските марки. Всеизвестен факт е, че японската техника е изключително надеждна и напълно отговаря на стандартите, които японците са си поставили. Ниската им цена също ги кара потребителите да се насочат към тях. В интерес на истината няма никой недоволен от японски климатик. Напротив инвестицията се връща още на първата година.

Също така, корейските климатици не са за изпускане. На пръв поглед изглеждат скъпи, но можете да намерите и доста добри попадения. Все пак не забравяйте, че те също се сглобяват в Китай и донякъде това налага евтината им цена.

Бихме казали, че ако няма да разчитате на този климатик за отопление през цялата година, то тогава можете да си позволите да рискувате с китайски или корейски климатик, който да бъде на доста ниска цена. Но от друга страна, е по-добре да инвестирате в нещо по-скъпо от основните марки и да бъдете спокойни за бъдещето си.

Но също така знаем и много добре, че евтиното е за предпочитане. Затова и ви казваме, че евтин и хубав климатик има. Не случайно на пазара започна да се предлагат само такива климатици и то на значително по-ниска цена. Разбира се, внимавайте и не се хвърляйте на най-евтиното, а на умерено-евтиното.

Бихме допълнили още, че климатикът си струва и това е нещо, от което се нуждаете, за да имате една здравословна среда за вас и вашето семейство. Колкото и да ви се струва налудничаво, едни от най-големите марки са започнали да произвеждат и климатици, които са по-малки, но и по-достъпни. Възползвайте се от тези предложения и не пропускайте шанса си да се сдобиете с това удобство. Ако имате още съмнения, можете просто да се консултирате с ваши приятели, които имат климатик или пък да потърсите помощ от продавач консултантите в магазина. Те са там, за да ви помогнат. Много фирми за климатици предлагат и безплатна консултация за и оглед на място. Въз основа на това те могат да ви предложат най-изгодното за вас. Възползвайте се от това предложение  и изберете нещо, което наистина ще ви върши работа и ще допринесе за уюта в дома ви.

Надяваме се тази статия да ви е била полезна и да ви е вдъхнала малко повече смелост в решението да си купите климатик на по-ниска цена и да подобрите начина на живот, както на себе си, така и на вашите близки!

Ако имате някакви допълнителни въпроси или запитвания, доверете се на най- добрите специалисти по климатците за Пловдив и областта: 08 78 78 93 68 / [email protected]Plovdivclima.com- климатици Пловдив.

Tags

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Имаш въпрос свързан с клматиицте?

Свържи се с нас!