Японски климатици

Японски климатици Пловдив

Японски климатици Пловдив

Всеки един, който е решил да търси климатик се сблъсква с въпроса какъв да бъде той.  Почти всички знаят, че японските климатици са лидери в тази област. Това не е случайно. Но, за да направите правилният избор за вас, то трябва да проучите малко повече нещата, да поразпитате някои от вашите приятели или да почетете в някои форуми, за да сте сигурни, че това е вашия климатик.  В тази статия ще обясним положителните страни на японския климатик и  какво го прави толкова добър.

Защо японските климатици и изобщо всякаква японска техника е толкова добра и търсена. На първо място това се дължи на високите стандарти, по които страната произвежда техника. Японските климатици са с висока енергийна ефективност, ниски нива на шум и икономичност.  Те са по-мощни от останалите и имат много по-голяма икономичност дори и през зимата.

Трябва обаче да се спомене, че има разлика в изискванията за произвеждане в Япония за Япония и в Япония за Европа. Европейските изисквания са много по-ниски и затова има и разлика в качеството на един и същи климатик, когато е произведен в друга държава. Въпреки това японските климатици си остават лидери. Много от тях се произвеждат в Китай. Това не трябва да ви смущава. Просто китайската работна ръка е по-евтина, но големите марки държат името им да не бъде опетнено и климатиците са правят от висококачествени материали.

Всъщност може би единственият недостатък на японските климатици е, че бутоните на дистанционното за управление са обозначени с йероглифи, но пък има подробно обяснение за всеки един бутон в упътването и може да се каже,  че този проблем е решен.

Друга важна особеност, която трябва да се вметне е, че японските климатици са инверторни. Това означава, че те работят с нови, по-интелигентни технологии, на които се дължи и високата им енергийна ефективност. Инверторните климатици поддържат без проблем една температура, по-бързо я постигат, могат да работят денонощно и най-вече компресорът им не се износва и претоварва от това.

Едни от най-известните марки японски климатици са DAIKIN, FUJITSU, NATIONAL, TOSHIBA, MITSUBISHI.

Уредите от тези марки притежават вградени системи за претоварване, неправилна работа и за самозащита. Рискът да попаднете на дефектни японски климатици и е много нисък, да не кажем нулев.  Също така, те лесно работят в големи температурни диапазони между външната и вътрешната среда. Без проблем ще затоплят стаята, дори навън да са минусови температури. Обикновените или конвенционалните климатици имат нужда от известно време да загреят, а именно компресорът да започне да работи и да затопли външното тяло, а след това да премине и към вътрешното. Това от своя страна е допълнителна консумация на електроенергия и икономичността при конвенционалните климатици е почти нулева.

Например климатиците от японската марка MITSUBISHI са пример за използването на иновативни технологии. Уредите работят почти безшумно имат автоматична настройка, която ви позволява да определите посоката на въздушната струя – дали тя да се регулира вертикално или хоризонтално.

Марката  FUJITSU има славата на достъпни цени и се радва на доверие от българския потребител.

Климатиците от марката DAIKIN са черешката на тортата в тази област. Те се славят с това, че могат да създадат уютен домашен климат, благодарение на системата за овлажняване на въздуха в помещението.

TOSHIBA също се славят с иновативност, ниски цени и като цяло високо качество. Също като FUJITSU те са спечелили доверието на българския потребител са част от хиляди семейства.

Но колкото и да са добри японските климатици те могат да имат проблеми или да създават такива, ако не са монтирани правилно. За тази цел много от магазините за електротехника предлагат монтаж. Също така, фирмите, които се занимават с продажба на климатици, предоставят на своите клиенти безплатен оглед на помещението, където искат да е разположен климатика и им предлагат най-подходящото място, като с това съобразяват и разположението на външното тяло.

Трябва да имате предвид, че като всяко друго нещо и климатикът има нужда от поддръжка. Тя се изразява в редовното почистване на филтрите и тяхното сменяне на всеки три или шест месеца. Редовният годишен преглед също не е за пренебрегване. При него може да се открият проблеми, които да се решат в зародиш и това да ви спести много пари и нерви през летния или зимен сезон.

Препоръчва се, ако на вън температурата е много ниска, да се зададе една желана температура на климатика и да се остави да работи постоянно. Това няма да увеличи сметките ви за електроенергия, а напротив. Климатикът ще е в готовност, няма да има нужда да се затопли и съответно да заработи. По този начин вие ще спестите и време, и пари.

Решението да си вземете японски климатик може да ви се изглежда малко скъпо и налудничаво. Все пак има и японски климатици, които са рециклирани и са на доста по-ниска цена. Те са така наречените бюджетни климатици. Много фирми и магазини предлагат и климатици на изплащане. Това също е добър вариант. Благодарение на високата енергийна ефективност, икономичност и бързина на работа, вие ще можете по-бързо да изплатите климатика си.

Ефектът от покупката на климатик ще усетите само няколко месеца, след неговата покупка.

В заключение бихме казали, че ако сте решили да си купите климатик, нека той да бъде японски. Вярно, че те са на по-висока цена от останалите на пазара, но това е компенсирано и от високото им качество. Те са също така и по-издръжливи, което означава, че климатикът дори и след 20 години ще бъде като нов.  Животът на обикновените климатици е около 10 години и след това започват проблемите.  А и  фактът, че японските климатици са едни от най-търсените на пазара и са най-предпочитани, би трябвало да ви бъде достатъчно доказателство, че са надеждни и си заслужават. Все пак не забравяйте, че за да работят нормално, трябва и да се грижите за тях.  При покупката на такъв клас климатици вие ще получите подробна информация за начина им на употреба, как най-добре да се възползвате от възможностите им. Ако имате въпроси задавайте ги. За специалистите има незададени въпроси, няма глупави такива.  Надяваме се всичко казано до тук да ви е било полезно и да е изчистило всякакви съмнения за японските климатици, ако сте имали такива.

Ако имате някакви допълнителни въпроси или запитвания, доверете се на най- добрите специалисти по климатците за Пловдив и областта: 08 78 78 93 68 / [email protected]Plovdivclima.com- климатици Пловдив.

Tags

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Имаш въпрос свързан с клматиицте?

Свържи се с нас!