Поддръжка на климатици Пловдив

Поддръжката на вашият климатик е много важна за безупречната му работа. Ние ви предагаме, както еднократна профилактика и почистване, така и абонаментни такива. Според различната натовареност на вашият климатик ние ви предлагаме абонаментна поддръжка за град Пловдив и областта, която ви гарантира безупречната работа на климатика по всяко едно време.

Поддръжка на климатик Пловдив

Поддръжка на климатик Пловдив

Скоро ще добавим и предлаганите от нас Абонаментни планове за поддръжка на вашият климатик или климатици. Ако се интересувате от тази услуга, моля свържете се с нас от меню контакти.

А ето и млако подробна информация как сами можете да почистите филтрите на вашият климатик.

Как да почиствате филтрите на вашия климатик?

Почистването на филтрите на вашия климатик е от особена важност, тъй като те пречат на различните твърди частици да попаднат във въздуха на помещението или пък офиса ви. Чистите филтри са гаранция за по-здравословна семейна или работа среда. Освен това, те гарантират и по-дълъг живот на вашия климатик.  Много хора не искат да си купят климатик, защото си мислят, че почистването е сложно, но това не е така. Ще ви представим лесни стъпки как да почиствате филтрите на климатика си.

Не забравяйте, че редовното почистване на филтрите ви носи и здравословна среда, в която да работите не само вие, но и вашите колеги или служители. Това се отнася и за семейството. А ето и самите стъпки:

Първа стъпка: Отворете климатика си

Всеки един климатик се отваря по различен начин. Прочетете упътването за използването му, което сте получили при покупка. Преди това се уверете, че уреда е изключен и не работи.

Втора стъпка: Премахване на филтрите

Внимателно премахнете филтрите, като се уверите, че са в целия си вид. Ако забележите по мрежата дупки, то тогава е добре да смените филтрите, за да можете да запазите атмосферата на работното си място свежа и чисти.

Стъпка трета: Почистване с прахосмукачка

Използвайте прахосмукачка, за да премахнете праха и други твърди частици. Не се притеснявайте, няма да скъсате мрежата. Все пак внимавайте и ако е възможно използвайте по-малък накрайник, а не този, с който чистите пода. Мрежата е фина и дори да не се скъса от големия накрайник, то тя може да се нарани или да се появят дупки.

Стъпка 4: Измиване

Измийте филтрите като използвате вода и оцет. Оцетът ще премахне цялата мръсотия, а и е естествен защитник срещу алергени. Препоръчително е да оставите да се накиснат за около час. Ако не сте ги почиствали от дълго време, оставете ги за четири часа.

Стъпка 5: Изваждане

След като е минало необходимото време, извадете филтрите. Оставете ги да се изцедят и изсъхнат сами, не ги подсушавайте механично. Ако искате да изсъхнат бързо, то можете да ги оставите върху кърпа на двора или терасата.

Стъпка 6: Връщане на филтрите

След като са изсъхнали, върнете филтрите обратно, по същия внимателен начин и затворете климатика. Вече имате по-чист и свеж въздух. Със сигурност ще усетите разликата, както вие така и вашите колеги или пък семейството ви.

Както виждате няма нищо сложно в почистването на филтрите на климатика. Не го отлагайте, а удължете живота на климатика си и се радвайте на неговото присъствие. Ако все пак се затруднявате, може да заявите почистване и профилактика на вашият климатик от наши експерти.