Профилактика на климатици Пловдив

Профилактика на климатици пловдив

Профилактика на климатици пловдив

Профилактиката на климатик не е от най- сложните и непосилни задачи, но е добре да се извършва от квалифициран специалист. Профилактиката се извършва на няколко етапа сред които са включени почистване на климатика, проверка за изправност на електрониката, проверка на налягането и други специфични проверки, които ще гарантират че вашият климатик е в изправност и ще ви служи вярно.

Профилактика на климатици Пловдив

Профилактиката на климатика не е нещо, което е толкова лесно и бързо нещо. Трябва да се почистват редовно филтрите, да се правят проверки на електрониката, да се проверяват отделните части като компресор, вентилатори и топлообменниците.

Почистване на филтри на климатик Пловдив

Почистване на филтри на климатик Пловдив

Неприятните миризми при работата на климатика се натрупват в неговите филтри. Те са образуват от прах, мухъл и други подобни нечистотии. За да се отървете от тях, просто почистете филтрите си.  При профилактика на климатиците се отстраняват успешно миризмите от по-труднодостъпните места.

Зареждане на климатика с фреон също е част от профилактиката му. Фреонът е охлаждащото вещество, от което се нуждае климатикът, за да работи правилно. Необходимо е зареждане с фреон, ако установените нива са по-ниски от нормалните. Това се проверява чрез специални уреди. При по-голямо количество климатикът също не може да работи правилно.  Липса на фреон не може да бъде установена, тъй като това е много вредно както за вас, така и за околната среда. Фирмите, които се занимават с монтажа на климатици, много внимават да не се получи изтичане на фреон.

На пръв поглед един монтаж на климатик може да не изглежда много сложно, но само истинският професионалист може да ви обясни колко не е лесно и колко е натоварена тази част от поставянето на климатика. Също така, ако не се подходи внимателно към всеки един компонент, то може не само да се получи изтичане на фреон, но може да се достигне до нараняване на вас или вашите близки и дори до повреждане на някоя част на климатика, още преди да сте го използвали.

Зареждане на климатика с фреон Пловдив

Зареждане на климатика с фреон Пловдив

Също така, можете да видите допустимите стойности на фреона на външното тяло. Не винаги обаче нещо не е наред, ако тези стойности са под или над нормата. Но до стигането на причината за проблема с климатика се преглежда и фреона.

Фреонът не само е важен за климатиците, които използваме в дома си, но той е важен и за автоклиматиците. При тях също се налага зареждане, даже трябва да се обръща повече внимание, тъй като те са пряко свързани с вашето здраве.

Също така, е добре да направите профилактиката на вашите климатици преди да настъпи зимния сезон. Все пак ако се открие проблем с фреона или друга част от климатика, то по-добре ремонта да се направи преди студеното време, тъй като ще излезе по-евтин, но и за вас ще е по-добре, тъй като няма да студувате и да се паникьосвате, ако случайно климатикът спре да работи. По-добре е да си спестите някои от проблемите още преди те да се появили.

Неправилно поддържания климатик може да стигне до ремонт много по-бързо. Все пак, ако се грижите за него правилно, то просто можете да преминавате през годишните прегледи леко и без много драми.

Не забравяйте, че профилактиката на климатика удължава неговия живот и той ще ви служи по-вярно през годините, ако се грижите за него.

Сигурно вече си задавате въпроса и кои са най-здравите климатици? Ами отговорът на този въпрос е много прост – най-добрите климатици в света. След като чуете тази характеристика, трябва да се сетите веднага за японските климатици.

Японската технология е известна по цял свят със своето качество и здравина. Това се дължи и на факта, че в Япония климатът е доста по-разнообразен и може да се каже, че те са подходящи за всяка една точка на света. Работят без проблем при много ниски температури и много високи.

Като цена те са достъпни за почти всички клиенти по цял свят. Без проблем можете да си вземете няколко вътрешни тела и да си направите мулти сплит система.

За избор на климатик, мулти сплит система или просто поддържка и профилактика, препоръчваме фирмите. Не че в магазин за електротехника няма да ви обърнат внимание или пък ви отговорят на въпросите, но там гонят продажби и много не ги интересува дали това, което ви предлагат и убеждават да купите, ще ви върши работа.

От друга страна фирмата е много по-благоразположена към вас.  Тя предлага безплатни консултации и оглед на помещението, където искате да поставите климатик, за да можете да направите най-правилния избор за вас и вашето семейство. Също така, от безплатните консултации можете да си създадете впечатление и да прецените дали това са вашите хора или не.

Продуктите от фирмите са на много по-достъпни като цена, тъй като няма такива надценки като в магазините. Освен това и гаранциите са доста по-големи, около 5 години. Дори и да ви свърши гаранцията, фирмата няма да ви върне и може да направи ремонта на климатика ви отново безплатно, ако не е много голям. Дори и да има нужда от по-голям ремонт или профилактика, отново ще ви излезе доста по-евтино отколкото при техниците на магазините за електротехника. Причината е, че фирмата иска вие да останете доволни от услугите ви и за тях е по-важно да си свършат работата добре, вместо да ви вземат само парите.

Към възможно най-здравите климатици спадат инверторните. Те са доста енергийно ефективни и спестяват много от сметките ви за електричество през зимата. Освен това са и издръжливи, а и са най-подходящи за мулти сплит система. Разбира се, едни от най-луксозните климатици в тази област са хиперинверторните и можете съвсем спокойно да си ги позволите, тъй като и те са много достъпни. Но дори и да си изберете само инверторен климатик няма да сбъркате.

Отново повтаряме, че профилактиката е важна и не трябва да я пропускате, ако искате да имате едни здрав климатик, който да ви топли през зимните дни и да ви бъде от полза дълги години, както на вас, така и на вашето семейство.

Надяваме се тази статия да ви е била полезна, да ви е показала колко е важно да проверявате здравето на вашия климатик и да се грижете за него. Като отплатя за това той ще ви топли, ще ви охлажда през лятото и ще ви даде положително влияние върху сметките за електроенергия, като ги намали драстично. PlovdivClima ви пожелава топли зимни дни и прохладни летни!

Ако имате някакви допълнителни въпроси или запитвания, доверете се на най- добрите специалисти по климатците за Пловдив и областта: 08 78 78 93 68 / [email protected]Plovdivclima.com- климатици Пловдив.

Ето и няколко погрешни твърдения и полезни съвета за климатиците

Можем да се обзаложим, че сте чували стотици, да не кажем хиляди противоречиви мнения за климатиците. В следващите редове ще ви представим някои от тях и ще ви обясним, защо не отговарят на истината.

Не трябва да има разлика във височината между вътрешно и външно тяло

Това твърдение е напълно погрешно. Ако бъдат монтирани правилно, ще бъде създаден и маслен трап за тръбите, който предпазва вътрешното тяло от компресорното масло. Така климатикът ви ще работи нормално и вие няма да имате проблеми.

Единствено и само инверторните климатици могат да се използват за отопление

И това твърдение не е вярно. Всички модерни климатици имат две степени на работа: за охлаждане и отопление. Разбира се, инверторните климатици работят на по-ниски обороти  и по този начин пестят енергия и опазват околната среда.  Ако работят през цялата година, можете да се възползвате от енергийната им ефективност и съответно те са и по-икономични. Трябва да знаете, че дори и обикновените съвременни климатици имат способността да отопляват и охлаждат помещението достатъчно добре, за да ви осигурят комфорт през всеки един сезон.

Китайските климатици не са най-добрият избор

Сигурно повечето хора си мислят, че са „китайски боклуци“, както повечето от стоките. Но това не важи и за климатиците. Тяхното производство отдавна се е предало на машините. За качеството на климатика има значение материалът на съставните му части.

Климатиците използват тръбите за пренос на топъл или студен въздух

Грешно е това твърдение, защото по тръбите тече фреон, което позволява да има затворен цикъл и циркулация на въздуха. Често причина за изтичането на фреон са некачествените връзки или пък пропуск в дефектното тяло. Без наличието на агента климатикът спира да работи и дори може много сериозно да се повреди. В този случай въздухът се циркулира, без да влиза друг.  Това налага и периодично да се проветрява помещението, където се намира климатикът.

Обърнете внимание на мощността, когато избирате инверторен климатик

И това поредното грешно твърдение. Причината е, че в описанието на подобни климатици се дават минимална и максимална стойност. Това е така, защото клиентът трябва да бъде информиран какви са възможностите на уреда, който разглежда, а също така да знае какво може да направи климатика по отношение на охлаждане или затопляне на въздуха.

Минималната мощност се настройва, за да се поддържа дадена температура. За бързо охлаждане или затопляне се използва максималната. В случай, че климатикът не е достигнал желаните градуси, той продължава да работи, но използва повече електроенергия, загрява се и има вероятност да се повреди.

Надяваме се тази статия да е била полезна за вас и да ви е убедила, че изборът да закупите климатик от нас.

Ако имате някакви допълнителни въпроси или запитвания, доверете се на най- добрите специалисти по климатците за Пловдив и областта: 08 78 78 93 68 / [email protected]Plovdivclima.com- климатици Пловдив.