Какво е мулти сплит система?

В наближаването на зимния сезон, все повече хора се чудят за евтин и изгоден начин на отопление. Няма нищо по-хубаво от това са се приберете в приятно затопленото ви жилище и да се насладите на домашния уют, когато навън е мразовито и неприятно.  Климатикът все повече се превръща в един от основните варианти за отопление през зимните дни.

Какво е мулти сплит система?

Какво е мулти сплит система?

Сплит системата е система от вътрешни тела и външно тяло. Външното тяло е монтирано на стената, извън помещението, където се намира вътрешното тяло. Във външното тяло са разположени компресорът, бомбина и кондензатор.  Сплит системата е подходяща за малки жилища, офиси и помещения, които са малки като размери.

Мулти сплит системата е едно външно тяло заедно с няколко вътрешни тела. Те обикновено са две. Вътрешните тела могат да бъдат различни като капацитет, възможности, въздушна струя и други екстри. Противни на всичките ви очаквания, мулти сплит системата може да намали значително разходите ви. Поддържането на постоянна температура в помещенията не изисква много усилия и определено по-малко електроенергия, което от своя страна се отразява и на сметките.  Изборът на мулти сплит системата се налага, когато по фасадата на сградата не можете да инсталирате повече външни тела, а и не е необходимо да загрозявате външната част.  Това е едно добро решение, когато имате ограничение в електротехническите възможности.

Мулти сплит системата е едно външно тяло заедно с няколко вътрешни тела

Мулти сплит системата е едно външно тяло заедно с няколко вътрешни тела

Накратко мулти сплит системата свързва до 5 вътрешни тела с едно външно. Инсталира се цяла климатична система в дома ви, без да има нужда от въздуховоди.  Можете да контролирате температурата индивидуално във всяко едно помещение. Изглеждат естетически по-добре.

Трябва да знаете, че въпреки, че изборът на климатик за мулти сплит система ви дава добър външен вид, то ако има нещо нередно с външното тяло, всички климатици спират да работят. Това означава, че няма климатизация във всичките помещения. Но от основните предимства на този вид отопление е, че икономията наистина е голяма и вашите сметки през зимния сезон ще бъдат като тези през летния.

Другата причина поради, която се избира мулти сплит система е факта, че се монтира бързо и работи почти безшумно. Единственият им недостатък е, че не могат да освежават въздуха и циркулира един и същи въздух. Но пък все пак вие можете да проветрите за секунди  и отново да затоплите или охладите помещението.

Сигурно вече се питате кои климатични системи са най-добрите за мулти сплит?

Всъщност както и преди сме казвали това са японските климатици. Всеизвестен факт е, че японските климатици са най-качествените, тъй като имат един от най-високите изисквания за производство на каквато и да е било техника. Другото нещо е, че в Япония климатът е много разнообразен. Те са издръжливи на ниски температури и могат много лесно да затоплят дадено помещение, дори навън да са арктически условия. Също така, много от тях имат и икономичен режим, което ви позволява да пестите енергия. Голяма част от климатиците, да не кажем почти всички са инверторни. Това означава, че те могат да работят денонощно и да поддържат една и съща температура. Дори това е за предпочитане.

Колкото и качествен да е даден климатик, трябва да не пропускате моментът с поддръжката. Много от климатиците имат проблеми и не работят правилно, защото не са поддържани както трябва. На първо място от поддръжка се нуждаят филтрите. Те трябва да се почистват поне месечно. Във филтрите се събира целия прах от помещението, а много от климатиците имат и антибактериално действие за въздуха. Когато филтрите не са почистени, климатикът не може да затопли стаята бързо и не може да пести енергия. Компресорът и вентилаторите също се натоварват и това натоварва цялата електрическа мрежа, изисква се повече електроенергия и съответно сметките за ток се увеличават. Тогава си казвате, че няма полза от климатикът, но истината е, че просто не сте почистили филтрите. Другото нещо за тях е, че трябва да ги сменяте на всеки три или шест месеца. Ако не ви се занимава с почистване има много фирми, чиято работа е това. Даже те също правят и годишните технически прегледи, при които можете да забележите проблем в началото и да го оправите преди да се е развил и да се налага по-сериозен проблем.

Мулти сплит системи Пловдив

Мулти сплит системи Пловдив

За покупка на японска система от климатици или каквото и да е друга можете де са е обърнете към специалист, каквито сме именно ние от PlovdivClima.com. Нашият съвет е да изберете фирмата. Фирмите са се специализирали само с това. Те също така ви предлагат и много бонуси, които едва ли можете да получите в магазин. Един от тях е безплатната консултация и оглед на помещението, от които можете да получите ценни съвети и да направите най-добрият избор за вас и вашите близки.  Също така, можете да си зададете всичките си въпроси, дори и да си мислите, че те са глупави и да бъдете сигурни, че ще сте изслушани и ще ви получите професионални отговори. В магазина често продавач консултантите са изключително изнервени, те дори не ви слушат и гледат да ви пробутат определена марка, за да направят продажбите си и да получат бонуси. В общо взето не ги интересува дали това ви върши работа или не.  Така че, нашият съвет е да се обърнете към фирма, за получите истинско професионално и лично условие.

Надяваме се тази статия да ви е била полезна и наистина да ви е дала отговори на някои въпроси. Надяваме се също така и да сте се убедили, че мулти сплит системата или и системата от две вътрешни тела и едно външно е добър и икономичен избор.  Тази система може да работи дори години, ако я поддържате редовно и се грижите за нея. В резултат на това вие ще получите една вярна служба и наистина ще видите разликата от преди и сега.

Ако имате някакви допълнителни въпроси или запитвания, доверете се на най- добрите специалисти по климатците за Пловдив и областта: 08 78 78 93 68 / [email protected]Plovdivclima.com- климатици Пловдив.

Tags

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Имаш въпрос свързан с клматиицте?

Свържи се с нас!