Демонтаж на климатици Пловдив

Демонтаж на климатици Пловдив

Демонтаж на климатици Пловдив

Спасението в летните жеги си остава климатика. Освен, че охлажда въздуха и прави живота по-лесен, той също така и го пречиства. Това прави този прекрасен уред незаменим помощник през лятото и зимата.

За да е здрав един климатик, той трябва редовно да се поддържа.  Когато амортизира, трябва да се посъветвате със специалист дали е възможно неговото демонтиране.  Не е препоръчително да се заемате сами със задачата, тъй като може да се нараните или да повредите климатика.  Поради тази причина е добре да потърсите специалисти по климатици, които са от утвърдени във времето фирми, каквито сме и именно ние от PlovdivClima.com. Това може да излезе по-скъпо като услуга, но по-добре така, отколкото да си навлечете по-големи неприятности.

Сега ще ви представим и стъпките, по които преминава демонтажа на климатика.

 • Задължително е, преди да се премине към действие да се провери техническото състояние на климатика. Това става чрез замерване.
 • Събира се фреона от външното тяло на климатика
 • Следва демонтаж на външното, а след това и на вътрешното тяло на климатика
 • Демонтират се външните настройки на климатика
 • Демонтира се вътрешната планка на климатика

При осъществяването на този процес е важно да се спазват следните препоръки на работа:

 • Уверявате се, че климатикът е изключен от захранването
 • Внимателно разделяте външното от вътрешното тяло. При климатиците, които са със сплит свързване това става по-лесно.
 • Не пропускайте да източите фреона. Това е хладилният агент, който е опасен за здравето, ако не се използва по предназначение.
 • Ако е имало обилен валеж, то изчакайте няколко дни, тъй като насъбралата се вода ще изисква да почистете жилището си из основи.
 • Поставете някоя стара хавлиена кърпа на пода. Когато специалистите премахнат климатика, може да има вода в него, независимо дали е валяло или не. При отстраняването на устройството е нужно време, за да се разбере къде е проблема и как може да се разреши.  Понякога проблема може да има елементарно решение, като по-обстойно почистване на елементите му. Какъвто и да е проблема, проявете търпение и изчакайте специалистите да си свършат работата. Все пак те са в дома ви или офиса, за да ви помогнат, а не за да ви губят времето.

Надяваме се, че с тези съвети наистина ще се доверите на нашите експерти, които са работили това с години, както в монтажа на нови климатици, така и демонтажа на климатици Пловдив. Климатикът има специфичен сервиз, който се обслужва от лицензирани фирми. Не се подлъгвайте по случайни обяви или пък различни намаления. Не забравяйте, че с правилната поддръжка всеки един проблем може да бъде избегнат.

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 гласа, средна оценка: 5,00 от 5)
Loading...

Tags

One comment

 • […] Демонтажът също се извършва от специалисти, тъй като съществува опасност от изтичането на фреона, който се намира във външното тяло и това да доведе до опасност за здравето на вас и околните. Също така, специалистите знаят най-добре как да демонтират даден климатик, така че да не остава грозни следи отвън или отвътре. […]

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Имаш въпрос свързан с клматиицте?

Свържи се с нас!