Профилактика на климатици Пловдив

Профилактика на климатици пловдив

Профилактика на климатици пловдив

Профилактиката на климатик не е от най- сложните и непосилни задачи, но е добре да се извършва от квалифициран специалист. Профилактиката се извършва на няколко етапа сред които са включени почистване на климатика, проверка за изправност на електрониката, проверка на налягането и други специфични проверки, които ще гарантират че вашият климатик е в изправност и ще ви служи вярно.

Ето и няколко погрешни твърдения и полезни съвета за климатиците

Можем да се обзаложим, че сте чували стотици, да не кажем хиляди противоречиви мнения за климатиците. В следващите редове ще ви представим някои от тях и ще ви обясним, защо не отговарят на истината.

Не трябва да има разлика във височината между вътрешно и външно тяло

Това твърдение е напълно погрешно. Ако бъдат монтирани правилно, ще бъде създаден и маслен трап за тръбите, който предпазва вътрешното тяло от компресорното масло. Така климатикът ви ще работи нормално и вие няма да имате проблеми.

Единствено и само инверторните климатици могат да се използват за отопление

И това твърдение не е вярно. Всички модерни климатици имат две степени на работа: за охлаждане и отопление. Разбира се, инверторните климатици работят на по-ниски обороти  и по този начин пестят енергия и опазват околната среда.  Ако работят през цялата година, можете да се възползвате от енергийната им ефективност и съответно те са и по-икономични. Трябва да знаете, че дори и обикновените съвременни климатици имат способността да отопляват и охлаждат помещението достатъчно добре, за да ви осигурят комфорт през всеки един сезон.

Китайските климатици не са най-добрият избор

Сигурно повечето хора си мислят, че са „китайски боклуци“, както повечето от стоките. Но това не важи и за климатиците. Тяхното производство отдавна се е предало на машините. За качеството на климатика има значение материалът на съставните му части.

Климатиците използват тръбите за пренос на топъл или студен въздух

Грешно е това твърдение, защото по тръбите тече фреон, което позволява да има затворен цикъл и циркулация на въздуха. Често причина за изтичането на фреон са некачествените връзки или пък пропуск в дефектното тяло. Без наличието на агента климатикът спира да работи и дори може много сериозно да се повреди. В този случай въздухът се циркулира, без да влиза друг.  Това налага и периодично да се проветрява помещението, където се намира климатикът.

Обърнете внимание на мощността, когато избирате инверторен климатик

И това поредното грешно твърдение. Причината е, че в описанието на подобни климатици се дават минимална и максимална стойност. Това е така, защото клиентът трябва да бъде информиран какви са възможностите на уреда, който разглежда, а също така да знае какво може да направи климатика по отношение на охлаждане или затопляне на въздуха.

Минималната мощност се настройва, за да се поддържа дадена температура. За бързо охлаждане или затопляне се използва максималната. В случай, че климатикът не е достигнал желаните градуси, той продължава да работи, но използва повече електроенергия, загрява се и има вероятност да се повреди.

Надяваме се тази статия да е била полезна за вас и да ви е убедила, че изборът да закупите климатик от нас.

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 гласа, средна оценка: 5,00 от 5)
Loading...